Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να συνδυάσετε και το γλυκό και το αλμυρό σε ένα; Όχι, δεν είναι περίοδος εγκυμοσύνης, είναι όμως καλή ευκαιρία να μάθουμε πως μπορούμε να ενώσουμε δυο φαινομενικά ανόμοιες γεύσεις σε ένα γλυκό με υπέροχη γεύση.
Για σκεφτείτε το Cheesecake. Το αγαπημένο μας γλυκό δεν είναι τίποτα άλλο από την ένωση κρέμας τυριού, μπισκότου και μαρμελάδας! Αν σας το έλεγαν, ίσως να μην το δοκιμάζατε… Σωστά;
Η το Carrotcake. Καρότο μέσα σε κέικ; Η ακόμα και τα Κυριακάτικα Pancakes που τα τρώμε και με γλυκό (σοκολάτα, μέλι), αλλά και με αλαντικά και τυριά. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που έχουν ταιριάξει τόσο καλά που πια μας είναι οικείοι.
Μην δυστάσετε λοιπόν στο μέλλον να δοκιμάσετε, σύκα με ρικότα, χουρμάδες με τυρί κρέμα, αλμυρό Choux ακόμα και κομπόστα από μελιτζάνα ή κέικ με σοκολάτα και κολοκυθάκι ή avocado. Άλλα υλικά που μπορούμε να βρούμε σε συνταγές patisserie είναι το σπανάκι, η κολοκύθα, το πατζάρι, το αγγούρι, ακόμα και το ρύζι.
Ελένη Γεωργοπούλου