Panna cotta με καρύδα και ανανά

Η panna cotta είναι εκείνο το γλυκό με τις λίγες θερμίδες και την πλούσια αλλά ντελικάτη γεύση που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα στο σπίτι.

Χρειάζεται κάποια απλά αλλά αδιαπραγμάτευτα υλικά για να της αξίζει το όνομα που φέρει! Φρέσκια κρέμα γάλακτος και γάλα (όχι σκόνες με γεύση panna cotta και φυτική κρέμα). Μπορείς να παίξεις και να τής χαρίσεις πολλές διαφορετικές γεύσεις αντικαθιστώντας ένα μέρος από τα δύο πρώτα συστατικά της με σοκολάτα, χυμούς φρούτων, πραλίνες κτλ. Πήζει με τη βοήθεια της ζελατίνης και μπορείτε να τη γλυκάνετε με ζάχαρη ή μέλι -αρκεί να ταιριάζει με τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Ένας άκρως απολαυστικός συνδυασμός που αναδεικνύεται υπέροχα στην panna cotta είναι αυτός της καρύδας με τον ανανά. Η απλή αυτή λιχουδιά αποτελεί μια γευστική και θρεπτική ταυτόχρονα επιλογή και είναι η σημερινή μας συνταγή!

Συστατικά:

για την κρέμα:

500γρ κρέμα γάλακτος 35%

400γρ γάλα καρύδας πλήρες (την μεταλλική κονσέρβα που χρησιμοποιείται και για πιάτα Ασιατικής κουζίνας)

100γρ ζάχαρη

18 γραμμάτια ζελατίνη σε φύλλα

30γρ Μalibu (προαιρετικό αλλά προτιμητέο)

Για τον μαριναρισμένο ανανά:

Φρέσκο ανανά κομμένο σε κυβάκια 2×2εκ (θα χρειαστούμε 6 φέτες περίπου)

2 κ. σ μέλι

ξύσμα από ένα lime ή λεμόνι

1 κ.γ χυμό από το lime (μπορείτε να το αυξήσετε ανάλογα με τα γούστα σας)

5-6 φυλλαράκια βασιλικού

και λίγα ακόμα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Ξεκινάτε μουσκεύοντας τη ζελατίνη σε πολύ κρύο νερό.

Το πιο απλό τρικ είναι να βάλετε στο ψυγείο ένα μπωλ γεμάτο με νερό αρκετή ώρα πριν το χρειαστείτε. Εκεί μέσα μετά θα τοποθετήσετε τα φύλλα της ζελατίνης σας

Αφήστε την να ενυδατωθεί μέσα στο ψυγείο για περίπου 20λεπτά.

Ωστόσο ζυγίστε τα υλικά σας. Βάλτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Ανακατέψτε για να λιώσει η ζάχαρη, μέχρι να πάρουν βράση και αμέσως κατεβάστε από τη φωτιά.

Περιμένετε 5 λεπτά.

Έπειτα, πάρτε τις ζελατίνες από το ψυγείο και στραγγίξτε τις πολύ καλά πιέζοντας τις ανάμεσα στα χέρια σας για να φύγει το περιττό νερό. Κατόπιν, ρίξτε τις μέσα στο ζεστό μείγμα και ανακατέψτε πολύ καλά με το σύρμα για να λιώσουν τελείως.

Αφού χλιαρύνει το μείγμα προσθέστε και το Malibu. Ανακατέψτε άλλη μια φορά πολύ καλά και μοιράστε σε όμορφα διάφανα ποτήρια. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η panna cota.

Καθαρίστε και κόψτε την ποσότητα του ανανά που χρειάζεστε σε κυβάκια 2×2 εκ. Ανακατέψτε τα με το μέλι, το ξύσμα από το lime και τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα σε ένα μπωλ.

Σκεπάστε το με μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο να μαριναριστεί τουλάχιστον 1 ώρα.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος μοιράζετε από μια κουταλιά ανανά και γαρνίρετε αμέσως με ένα φύλλο βασιλικό.

Καλή επιτυχία!

Αγγελική

Κοινοποιηση

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *