Το πιο ζουμερό και εύκολο κέικ σοκολάτας + ένας διαγωνισμός!

Η ιδέα για το διαγωνισμό προήλθε από την ανταπόκριση που είχαν οι προηγούμενες συνταγές. Μιας και έχουμε άφθονο ελεύθερο χρόνο τώρα, σας έχω ένα challenge δημιουργικότητας, για το οποίο όμως θα πούμε περισσότερα λίγο παρακάτω.

Για αρχή ας πάμε στο πρώτο θέμα αυτού του άρθρου. Τη συνταγή που ήθελα να σας δώσω με αφορμή την πολυάσχολη μας καθημερινότητα πριν τον Covid 19

Το κέικ σοκολάτας είναι αγαπημένη συνήθεια πολλών. Κάποια πράγματα λοιπόν για να φτάσουν να γίνουν συνήθεια πρέπει να απλουστευθεί η διαδικασία τους- αν γίνεται τόσο που να μιλάμε για χρόνο dt!

Εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας δοκιμάσει 10άδες συνταγές από αγαπημένες φίλες και ζαχαροπλάστες για γρήγορα σοκολατένια κέικ πειραματίστηκα αρκετά μέχρι να καταλήξω σε ένα πανεύκολο στην εκτέλεση του κέικ, με λιγότερη ζάχαρη που να μπορεί όμως να σταθεί επάξια δίπλα σε άλλα που χαίρουν πολύ περισσότερης φροντίδας. Ελπίζω να σας λύσει τα χέρια! Είναι τόσο απλό που δε χρειάζεται να έχεις ξαναφτιάξει κέικ για να το πετύχεις.

Extra bonus: Δεν χρειάζεται καν μίξερ!

Πάμε λοιπόν!

Υλικά

A) ομάδα

150γρ βούτυρο

100γρ σοκολάτα από 54% και πάνω

100γρ νερό στο οποίο θα διαλύσετε μέσα 1κ.γ στιγμιαίο καφέ για ενίσχυση της γεύσης της σοκολάτας (μπορείτε όμως και να τον παραλείψετε)

Β) ομάδα

180γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

40γρ κακάο κοσκινισμένο

200 γρ καστανή ζάχαρη

1 κ.γ baking powder

½ κ.γ μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

Γ) ομάδα

2 αυγά (ανακατέψτε τα καλά με το σύρμα)

200 γρ στραγγιστό γιαούρτι (κατά προτίμηση με 10% λιπαρά )

Επιπλέον

100 σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή αν δεν έχετε ψιλοκόψτε 100γραμμάρια κουβερτούρα

Εκτέλεση

Λιώνετε μαζί τη σοκολάτα και το βούτυρο * και αμέσως προσθέτετε το χλιαρό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει τον στιγμιαίο καφέ. Τα αφήνετε στην άκρη ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους

*ο φούρνος μικροκυμάτων κάνει όλη αυτή τη διαδικασία παιχνιδάκι

Ζυγίσετε όλα τα στέρεα υλικά της Β) ομάδας σε ένα μπωλ. Ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι και αφήστε τα και αυτά στην άκρη για το τέλος

Στο μείγμα βουτύρου, σοκολάτας, νερού προσθέστε τα αυγά και το γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά με το σύρμα σας

Μέσα εκεί τώρα, μπορείτε να ρίξετε ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ ή κουτάλα όλα τα στέρεα υλικά σας (άλευρα) και τις σταγόνες σοκολάτας.

Αυτό ήταν! Έίστε έτοιμοι για το φούρνο

Λαδώστε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα για κέικ ή ένα άλλο ταψάκι ανάλογης χωρητικότητας και αδειάστε το μείγμα. Ψήστε στους 160 C μέχρι το μαχαίρι σας να βγαίνει με λίγη υγρασία και όχι τελείως στεγνό. Δεν είναι όπως κάποια άλλα κέικ οπότε προσέξτε μην το παραψήσετε από συνήθεια και το στεγνώσετε τελείως!

Αρχίστε να τσεκάρετε το κέικ σας μετά τα 40 λεπτά.  Ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά οπότε το τεστ με το μαχαίρι είναι ο σύμμαχος σας. Στην αρχή θα βγαίνει με αρκετή υγρή, ωμή ζύμη πάνω αλλά σιγά-σιγά το μείγμα αυτό θα βγαίνει πιο συμπαγές και σε λιγότερη ποσότητα πάνω στη λεπίδα σας

Αφήστε το να σταθεί 10 λεπτά μέσα στη φόρμα του πριν το αναποδογυρίσετε.

Καλή επιτυχία!



Ας πάμε τώρα στο διαγωνισμό!

Θα θέλατε να απογειώσουμε το κέικ αυτό με ένα υπέροχο frosting;

Αυτή η συνταγή λοιπόν θα προέλθει από δική σας έμπνευση!

Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και διάθεση για πειραματισμό. Κάντε τις δοκιμές σας και στείλτε μας τη συνταγή σας. Σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να τις δοκιμάσω όλες.

Η πιο πρωτότυπη και νόστιμη θα αναρτηθεί στο blog της ιστοσελίδας μας μαζί με το όνομα σας ως συν-δημιουργό αυτού του κέικ

Το πιο σημαντικό είναι να θυμάστε ότι στόχος είναι να διασκεδάσουμε!

Τις απαντήσεις σας μπορείτε να τις στείλετε μέχρι και τις 10 Απριλίου

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό απαιτούνται τα εξής πολύ απλά:

1)Τα υλικά να είναι μετρημένα σε γραμμάρια και όχι σε άλλη μονάδα μέτρησης

*Εξαίρεση αποτελούν τα μπαχαρικά, το αλάτι και οτιδήποτε είναι σε τόση μικρή ποσότητα ώστε να μην το πιάνει η οικιακή ζυγαριά. Εκεί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν μονάδα μέτρησης το κουτάλι -γλυκού ή σούπας

2)Να στείλετε μαζί με τη συνταγή σας και μια φωτογραφία του δικού σας κέικ με το frosting που φτιάξατε πάνω

3)Μπορείτε να απαντήσετε στο email μας, στο messenger, ή σε facebook/instagram/blog κάτω από το συγκεκριμένο post. Αν επιλέξετε τα social media ή το blog σας παρακαλώ να ποστάρετε τη φωτογραφία και τη συνταγή σας σαν απάντηση κάτω από το αντίστοιχο post για να θεωρείται έγκυρη η συμμετοχή σας

Καλή διασκέδαση!

Αγγελική

Κοινοποιηση

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

2 Απαντήσεις

  1. peanut butter frosting
    150 gr peanut butter
    80gr lurpak(θερμοκρασια δωματιου)
    1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
    χτυπάμε το βούτυρο καλά στο μίξερ να ασπρισει με τη ζαχαρη άχνη κ αφού γινουν κρέμα προσθέτουμε το φυστικοβουτυρο κ χτυπαμε για αλλα 3 λεπτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *