Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σοκολάτα με ελάχιστα υλικά μόνο με ένα μπωλ και ένα κουτάλι;
Χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, χωρίς «στρώσιμο» της σοκολάτας, χωρίς αποτυχημένες προσπάθειες;
Ναι, ναι και ναι!
..και για μαντέψτε! Είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά και κυρίως θα την έχετε φτιάξει μόνοι σας!
Μετά από αυτό μπορείτε να την προσφέρετε ακόμα και ως ένα ξεχωριστό χειροποίητο δώρο ή να την κόψετε σε κυβάκια και να φτιάξετε υπέροχα σοκολατάκια.
Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια ?
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μετρημένη για την απλή ορθογώνια φόρμα του κέικ που έχουμε όλοι (ή όχι;;) στο σπίτι μας ώστε να μας δώσει το σχήμα της πλάκας σοκολάτας. Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο σκεύος αυξήστε τις ποσότητες αντίστοιχα
Υλικά για μια ορθογώνια φόρμα κέικ περίπου 20 εκ μήκος:
100 γρ λευκή σοκολάτα
45 γρ ταχίνι
40 γρ κράνμπερις (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε σταφίδες)
40 γρ φυστίκι αιγίνης χοντροσπασμένο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ανά 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Είναι το πιο σημαντικό στάδιο για την επιτυχία όλης της συνταγής. Προσοχή να μην κάψετε την σοκολάτα!
Μόλις έχει λιώσει σχεδόν όλη η ποσότητα δώστε ένα τελευταίο, πολύ καλό ανακάτεμα και θα δείτε ότι τα ελάχιστα υπολοίματα σκληρής σοκολάτας λιώνουν από τη ζεστασιά της υπόλοιπης.
Προσθέστε το ταχίνι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως
Έπειτα προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ανακατέψτε καλά
Πάρτε τη φόρμα του κέικ σας και κόψτε λίγη λαδόκολα για τις 4 πλευρές τις.
Απλώστε το μείγμα μέσα στη φόρμα του κέικ, ισιώνοντας όσο μπορείτε την επιφάνεια
Βάλτε το για 2 λεπτά στην κατάψυξη
Αναποδογυρίστε τη φόρμα σας και η σοκολάτα σας ξεκολλάει από μέσα με τρόπο μαγικό!
Μυστικό #1 αν υπάρχει γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι στο σπίτι πάρτε ένα κομμάτι γλυκού, στραγγίξτε το καλά αρκετές ώρες πριν σε ένα σουρωτήρι για το τσάι. Όταν έρθει η ώρα ψιλοκόψτε το και προσθέστε το μέσα στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά
Μυστικό #2 εφόσον βρείτε το γλυκό του κουταλιού δοκιμάστε να προσθέσετε και 10γρ. κουκουνάρι. Θα με θυμηθείτε μετά ?
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σας όταν τη δοκιμάσετε!
Αγγελική