Η μόνη συνταγή για τάρτα λεμονιού που θα χρειαστείς από εδώ και εμπρός!

Την τάρτα λεμόνι ή την λατρεύεις ή την απεχθάνεσαι.

Εγώ δεν ήξερα ότι τη λατρεύω μέχρι που την έφαγα σωστά. Με τη βουτυράτη ζύμη της, την πολύ ξινή κρέμα της και την γλυκιά ιταλική μαρέγκα να ισορροπεί γευστικά το σύνολο. Ακόμα κι έτσι όμως δεν αρέσει σε όλους.

Υπάρχει λύση λοιπόν για όσους αγαπούν το λεμόνι αλλά προτιμούν λιγότερες γευστικές εντάσεις;

Υπάρχει αυτή η πανεύκολη ψητή τάρτα λεμονιού!

Είναι τόσο απλή που πετυχαίνει πάντα. Θα βγάλει ασπροπρόσωπους -ως μια διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου λεμονογλυκού- όσους από εσάς δεν αγαπάτε τις περίπλοκες διαδικασίες, δεν έχετε το χρόνο ή απλά δε σας ξετρελαίνει η κλασική version της τάρτας λεμόνι (και αυτό δεν το ακούσατε από εμένα)!

Τα υλικά σας

Για τη βάση:

1 πακέτο digestive των 400γρ

100γρ φουντούκια τριμμένα στον πολυκόφτη

200γρ βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

3κρόκοι και 1 αυγό

1 ζαχαρούχο γάλα

ξύσμα από 2 λεμόνια

100γρ χυμό λεμονιού

250γρ. mascarpone

2 κ.σ μαρμελάδα λεμόνι προαιρετικά (ναι μεν, αλλά κάνει τη διαφορά)

Εκτέλεση

Για τη βάση: τρίψτε στο multi μαζί τα μπισκότα και το φουντούκι. Ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο όπως θα κάνατε σε ένα κλασικό cheesecake

Στρώστε το μείγμα σε μια μεγάλη ταρτιέρα

Για τη γέμιση: Προσθέστε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ και ομογενοποιείστε τα με ένα μίξερ χειρός ή ακόμα και με το σύρμα σας αν δεν υπάρχει. Στην 2η περίπτωση περίπτωση μαλακώστε πρώτα το mascarpone μόνο του με ένα κουτάλι πριν το προσθέσετε στα υπόλοιπα υλικά ώστε να ομογενοποιηθεί καλά μέσα στο μείγμα.

Απλώστε τη γέμιση πάνω από τη βάση και ψήστε στους 160 με 170C για 30 με 35 περίπου λεπτά μέχρι να τη δείτε να σταθεροποιείται. Το μαχαίρι σας θα βγαίνει ελάχιστα υγρό. Δεν πειράζει. Μόλις κρυώσει λίγο θα την τοποθετήσετε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Εκεί θα σταθεροποιηθεί πλήρως.

Όπως πάντα έχετε στο νου σας ότι ο χρόνος ψησίματος μπορεί να αυξομειωθεί γιατί ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός

Αν είστε τολμηροί προσθέστε στη βάση του μπισκότου και ½ κ.γ τριμμένο τζίντζερ

Μπορείτε να τη σερβίρετε με μαριναρισμένες φράουλες, με γιαούρτι ανακατεμένο με λίγη μαρμελάδα λεμόνι, με lemon curd, ή τελείως απέριττα αλλά κομψά με λίγη ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!

Αγγελική

Κοινοποιηση

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *