Κέικ cream cheese – λεμόνι

Υπάρχει ένας συνδυασμός υλικών που μου αρέσει πολύ και αυτός είναι το λεμόνι με το cream cheese.

Τον θεωρώ τόσο ταιριαστό που ήθελα να τον βάλω σε ένα κέικ. Έτσι δημιούργησα αυτή τη συνταγή που θα σας δώσω σήμερα.

Πρόκειται για ένα υγρό, λεμονένιο και εθιστικό κέικ. Το γιατί θα το καταλάβετε όταν πιάσετε τον εαυτό σας στα πράσα να επισκέπτεται την πιατέλα του κέικ για ακόμα μια φορά μέσα στη μέρα 😀

Η συνταγή είναι αρκετά light – ότι πρέπει για τώρα που ζεσταίνει ο καιρός και θέλουμε τα γλυκά μας πιο αέρινα και με λιγότερα λιπαρά

Για το γαρνίρισμα του σας δίνω και ένα frosting με τα υλικά που έχετε αγοράσει ήδη.

Κέικ λεμόνι-cream cheese

Υλικά

250γρ αλεύρι κοσκινισμένο

2 κ.γ baking powder

½ κ.γ μαγειρική σόδα

170γρ cream cheese

220γρ ζάχαρη κρυσταλική

80γρ χυμό λεμονιού

40γρ νερό

ξύσμα από 1 ολόκληρο μεγάλο λεμόνι ή δύο μικρά

2 αυγά

50 γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1)Τοποθετήστε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα λίγο με το σύρμα να γίνουν μια ομοιογενή κρέμα. Ελέγξτε με τη μαρίζ ότι δεν έχει μείνει τυρί στον πάτο του κάδου

2)Αμέσως μετά προσθέστε στον κάδο με αυτή τη σειρά και ανακατεύοντας ενδιάμεσα το λεμόνι με το ξύσμα, το νερό, τα 2 αυγά και το ελαιόλαδο

3)Τελευταία προσθέστε το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα μαζί. Ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζ. Μπορείτε να το κάνετε και με το μίξερ χωρίς να παρα-ανακατέψετε.

Αδειάστε το μίγμα σε μια μεγάλη ορθογώνια αντικολλητική φόρμα για κέικ την οποία έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήστε στους 150C (max 160C) μέχρι το μαχαίρι σας να βγαίνει στεγνό. Χρειάζεται αρκετή ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να ψηθεί σωστά το εσωτερικό του χωρίς να ξεραθεί η κόρα. Αρχίστε να ελέγχετε το ψήσιμο οπωσδήποτε μετά το μισάωρο.

Για έξτρα νοστιμιά μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο κέικ λίγο γλυκό κουταλιού λεμόνι το οποίο έχετε ψιλοκόψει και στραγγίξει αρκετές ώρες πριν σε ένα σουρωτήρι τσαγιού

Frosting

3 κ.σ χυμό λεμόνι

100γρ cream cheese

6 κοφτές κουταλιές σούπας άχνη

Ανακατεύετε το χυμό με την ζάχαρη και αμέσως μετά προσθέτετε το cream cheese. Απλώστε στο κέικ σας μόλις κρυώσει.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πάνω από το frosting φρέσκες φράουλες και δυόσμο, που του πάει πολύ, ή μαρμελάδα λεμόνι για έξτρα λεμονένια γεύση

Παραλείψτε την επικάλυψη αν θέλετε να το κρατήσετε μέρες. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να βάλετε ένα απλό γλάσο που θα φτιάξετε με λίγο χυμό λεμόνι και άχνη ζάχαρη το οποίο διατηρείται εκτός ψυγείου.

Δε σας προτείνω να το βάλετε ψυγείο ώστε να διατηρήσετε το frosting γιατί το κέικ σας θα σφίξει

Θα χαρώ να δω φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας. Καλή επιτυχία!

Αγγελική

Κοινοποιηση

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *