Η εποχή της Φράουλας!

Επιτέλους ήρθε και για φέτος η εποχή του αγαπημένου φρούτου για γλυκά, ποτά, χυμούς και όχι μόνο. Είναι μια από τις πιο αγαπημένες και γνωστές γεύσεις που μπορούμε να ξεχωρίσουμε αμέσως.

Αν και δεν ανήκει επίσημα στην οικογένεια των μούρων, έχει συμπεριληφθεί στην ίδια κατηγορία με τα βατόμουρα και τα μύρτιλα και αυτό γιατί έχουν κοινά θρεπτικά χαρακτηριστικά (βιταμίνη C, Φυλλυκό οξύ, ασβέστιο, κάλιο κ.α.), όμοια λάμψη, παρόμοια υφή και είναι το ίδιο γλυκά.

Την φράουλα την συναντάμε καθημερινά, από τσίχλες μέχρι cocktails και παγωτά μέχρι μαρμελάδες. Ξέρατε ωστόσο πως την φράουλα μπορούμε να την βρούμε και σε προιόντα εκτός των συνηθισμένων;

Η φράουλα χρησιμοποιείται και στο δέρμα, γιατί λόγω του συστατικού άλφα υδροξύ (ΑΗΑ), συσφίγγει το δέρμα και μειώνει τις ρυτίδες. Ακόμα ενυδατώνει και εξαλείφει τα νεκρά κύτταρα του προσώπου και του σώματος και ενισχύει την παραγωγή νέων κυττάρων.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις ιδιότητες της φράουλας στο πρόσωπο, δεν έχετε παρά να διαλέξετε μια από τις παρακάτω σπιτικές συνταγές για μάσκα προσώπου.

Φράουλες με μέλι: Ανακατεύετε 2-3 κουταλιές της σούπας φράουλες που έχετε λιώσει, με 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο σας και περιμένετε 20 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Φράουλες με λεμόνι: Για λάμψη και τόνοση. Πάρτε μισή κούπα από φράουλες λιωμένες και εκεί προσθέστε τον χυμό ενός λεμονιού. Αφήστε το μείγμα στο πρόσωπό σας για 10 λεπτά και ξεβγάλτε με αρκετό νερό.

Φράουλες σκέτες: Ακόμα και μόνες τους, οι φράουλες μπορούν να έχουν αποτελέσματα στο πρόσωπό σας. Απλώστε λιωμένες φράουλες στο πρόσωπο (όση ποσότητα χρειαστεί) και αφήστε για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και δείτε άμεσα διαφορά.

Καλή επιτυχία!

Ελένη Γεωργοπούλου

Κοινοποιηση

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *